Těsné vítězství mladších žaček A

DHK Zora Olomouc A – Tatran Litovel 27:26 (14:13)

Sestava: Niklová – Veselá, Polesová 8/2, Hynková 6, Florianová 2, Marešová 6/1, Hoffmannová 1, Šebestová 2, Kalabisová 2, Kučerová

Čtvrté kolo podzimní části soutěže jsme odehrály na domácím hřišti proti chlapeckému týmu Tatran Litovel. Na první pohled byl vidět fyzický rozdíl mezi našimi děvčaty a soupeřem. Na druhý pohled bylo vidět, že naše baby jsou na hřišti pohyblivější, že během úvodních 10min. osobní obrany si aktivně nabíhají pro míč, vidí jedna druhou a objevily se i náznaky herního myšlení. Po 10min. hry byl stav 9:6. Zbývajích 10min. 1.poločasu jsme byly opět pohybově a herně aktivnější, ale soupeř těžil z fyzické převahy a po naší taktické chybě v závěru první půle jsme odcházely do šaten s jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas měli do 10.mi. pod kontrolou chlapci, ale naše hráčky v 11.min. skóre srovnaly a během následujích 4min. vsítily 5 branek, které nás dostaly do vedení 25:22. V závěru utkání jsme opět udělaly technicko-taktické chyby, které jsou adekvátní věku a zkušenostem této věkové kategorie, ale i tak jsme se mohly radovat z výhry.

V utkání se na hřiště dostaly všechny hráčky. Snažíme se, aby žádná nehrála jen na „svém“ postu, ale aby se na postech prostřídaly. Všechny hráčky zaslouží pochvalu za předvedený výkon a to jak individuální, tak týmový. Škoda jen, že pro Zuzku Kučerovou je brána začarovaná a zatím se jí nedaří, po ukázkovém uvolnění, vstřelit branku. Zuzo, neboj, to přijde!!!! S trenérkou Míšou jsme se jednoznačně shodly, že hráčkou tohoto utkání byla Zuza Polesová, která vzala závěr utkání na sebe a svými průniky na hranici 6m zajistila naše vedení, ale ty taktické chyby byly její 🙂 . Velkou oporou byla opět v Anička Niklová v brance.

M.Janotová, Monika Vykoukalová