Smutku už bylo dost! Na programu je boj o bronz!

                Velké zklamání z vyřazení, zklamání z nenaplnění velkého snu, to všechno samozřejmě v srdcích duších děvčat vyřazených celků stále je a hned tak se toho děvčata asi nezbaví. Nic naplat – život jde dál, těch zklamaných je nyní samozřejmě stále dost a dost. Nejen naše děvčata i když si oprávněně dělaly vysoké ambice a jejich sny nebyly neoprávněné. Podobně mohou smutnit i další týmy, třeba naše soupeřky z nastávajícího souboje o bronzové medaile – Sokolky z Poruby, ale stejně tak i slovenské kolegyně z Šaľy či Prešova. Ty všechny mohou podobně jako Hanačky smutnit. I když se to lehce řekne, ale je to jen sport, v životě jsou ale i další priority a i s nimi je život krásný. Co mají na příklad říkat třeba děvčata z Hodonína, které budou muset nejméně na rok opustit nejvyšší házenkářské příčky, a pokusit se vrátiti se za rok opět mezi elitu. Věřme, že se vše brzy opět vrátí do normálu, začnou znovu naplno fungovat i další – tedy zejména mládežnické soutěže a všichni ti dnes smutní budou moci znovu zaútočit na nejvyšší mety. Chceme tomu všichni co nejvíc věřit a doufat že se brzy dočkáme lepších zítřků.

               I proto všichni kdo máte rádi náš sport, zejména pak Vy děvčata, která jste celý rok a řada z Vás už několik roků před tím, bojovala ze všech sil, rozdávala jste všem nám hodně radosti i v někdy až těžkých a těžce osudem zkoušených koronavirových dobách. Zatněte ještě na pár dnů zuby a dotáhněte končící sezonu až k medailové radosti, byť by měla už jen bronzovou kvalitu. I za bronz se vyplatí bojovat, každá medaile má svou velkou hodnotu – zabojujme za ni. Víme, že najít motivaci po snu, který se nám bohužel rozplynul bude velice obtížné, ale jak říkaly už naše mámy – bez práce nejsou koláče. Dokažme tedy, že bojovat umíme !!!!!

Finále:

Sobota 22.05.2021 v 16:30 hod.: DHC Slavia Praha – DHK Baník Most   

Sobota 29.05.2021 v 18:00 hod.: DHK Baník Most – DHC Slavia Praha

 

O 3. místo:

Sobota 22.05.2021 v 18:00 hod.: DHK Sokol Poruba – DHK ZORA Olomouc

Sobota 29.05.2021 v 17:30 hod:  DHK ZORA Olomouc – DHC Sokol Poruba

 

               A-tým má za sebou velice těžký víkend a smolný nevydařený boj o postup do finále, na který asi nikdo z nezapomene. Bohužel i takový je sport a vždy může vyhrát jen jeden. Tímto však play-off v žádném případě nekončí. Na programu jsou teď dvě utkání proti DHC Sokol Poruba v boji o bronzovou medaili. Tato dvě družstva se velice dobře znají a v těchto důležitých střetnutích se setkávají již tradičně. Poslední bronzovou medaili, kterou náš klub získal, má právě ze střetnutí na palubovce soupeře z Poruby.

                Smutku už bylo dost a teď se ukáže síla týmu, který sbírá síly na tato dvě poslední utkání. Sezóna ještě rozhodně není u konce a děvčata budou chtít zúročit celoroční skvělé výkony a hlavně potvrdit, že patří mezi nejlepší celky v republice. Opět se bude jednat určitě o zajímavé zápasy, kdy první se odehraje 22. 5. 2021 v Porubě a druhý pak 29. 5. 2021 v Olomouci. Novinkou na tato sobotní utkání je udělená výjimka a možnost pro hrstku fanoušků na tribuně, vše však v rámci přísných pravidel. Vše se odvíjí od kapacity haly, kterou však v Olomouci nemáme velkou. Proto zatím není možnost vytvořit rezervace či poskytnout tuto možnost veřejnosti. Celá tato záležitost je v jednání a budeme vás blíže informovat v průběhu dalšího týdne. Nicméně asi už nikdo z nás nepočítal s tím, že by v tomto ročníku měli fanoušci takovou možnost a celý tým to určitě ocení