Sedm družstev se zúčastnilo turnaje ve Stupavě

Na konci letní přípravy na novou sezónu se celkem sedm družstev našeho klubu zúčastnilo turnaje Stupava CUP 2023. Dvěma autobusy odjelo cca 100 hráček prověřit své síly se soupeři ze Slovenska i Česka. Nemladšími účastníky byly mini-žačky starší ročník 2013-14, nejstaršími potom hráčky staršího dorostu. 

Hodnocení mladší dorostenky:

Stejně jako dalších šest našich družstev se i družstvo mladších dorostenek zúčastnilo přípravného turnaje ve Stupavě. V této kategorii bylo přihlášeno osm družstev a hrálo se systémem každý s každým celé tři dny v hale v Malackách, kde bylo po celou dobu v 35 °C. Nově tvořené družstvo, z větší části příchozími hráčkami ze starších žaček, jelo sbírat zkušenosti. Byla to první utkání po téměř čtyřtýdenní fyzické přípravě. Je vidět, že děvčata i trenérky čeká ještě spousta práce. V utkáních bylo vysoké množství technických chyb, malá spolupráce s pivotem, nesouhra v obraně i v útoku. Na druhou stranu holky makají, chtějí a byly k vidění i pěkné akce, zakončení z první vlny, vyrovnané výkony obou brankářek a často zdařilá spolupráce spojky s křídlem. Pochvalu zaslouží obě golmanky Monča Masaříková a Aďa Mádrová, na křídlech se nejvíce prosazovala z rychlého i v postupném útoku Eliška Andoková, Adéla Špičáková i Adéla Feitová. 

Konečné pořadí: 
1. Zlatná na Ostrove
2. Žilina
3. Stupava
4. Dunajská Streda
5. Bratislava
6. Malacky
7. Olomouc
8. Sereď
 
Sestava a branky: Masaříková M., Mádrová A.: Andoková E. 15, Špičáková A. 10, Feitová A. 11, Sedláčková A. 11, Urbanová A. 10, 
Tomečková N. 12, Mádrová L.  5, Krajcová N. 4, Vážanová A. 3, Červeková N. 3, Marková T. 2 , Piskořová T. 10
 
Výsledky utkání: Malacky 14:16, Sereď 20:16, Žilina 9:25, Dunajská Streda 14:25, Bratislava 6:20, Zlatná na Ostrove 19:29, Stupava 14:23

Hodnocení starší dorostenky:

Družstvo starších dorostenek na turnaji vybojovalo druhé místo a to po velmi bojovných a poctivě odpracovaných výkonech. Obě gólmanky předvedly kvalitní výkony, Nikol Fadrná zvláště ve druhém poločase utkání proti HC DAC Dunajská Streda pomohla k obratu a zaslouženému vítězství. Brankářky se postaraly i o kvalitní rozehrávku rychlých protiútoků, z nichž těžila hlavně rychlá křídla Míša Krapková, Nikol Florianová, ale i na pivotě hrající Julie Horutová a Petra Marešová. Ty se velmi dobře zapojovaly i v postupném útoku a díky spolupráci se spojkami dostávaly další střelecké příležitosti, příp. vytěžily tresty v podobě vyloučení či 7m hodů.

Spojky po celý turnaj důsledně a kvalitně plnily pokyny trenérů ohledně přechodu do rychlého útoku, především tzv. druhé vlny, kdy se jim dařilo svým pohybem soupeře přehrát a dohrávat akce do dobrých střeleckých pokusů zakončovaných v celé šíři brankoviště. Zároveň se všechny hráčky poctivě vracely do obrany, prakticky po celý turnaj velmi dobře bránily jedna na jednu, zajišťovaly se a nutily soupeřky k chybám. Těch se naopak našim hráčkám povedlo malé množství, občas zbrklá přihrávka pramenící z přemíry snahy nebo nepřesné zakončení (mrzely především šance v rychlém protiútoku po zisku míče).

Po jediné prohře v úvodním utkání proti domácím HC Tatran Stupava 10:14 tedy zvítězily nad družstvem UHC Stockerau 22:6, SK Kuřim 21:14, HC DAC Dunajská Streda 15:12, ŠKP Bratislava 19:11 a TJ Strojár Malacky 14:12.

Sestava a branky: Nikola Fadrná, Nela Štrublová, Zuzana Žůrková 3, Nikola Vánská 2, Nikol Florianová 13, Simona Kozmíková 4, Natálie Rodeková 9, Julie Horutová 14, Adriana Smetková 9/1, Lucie Krajčová 3, Petra Marešová 13/2, Michaela Krapková 18, Michaela Krajčová 9, Nevena Topalović 2/1.

 

Konečné pořadí ostatních družstev:

  • Mini-žačky starší – 2. místo (7 družstev)
  • Mladší žačky B – 16. místo (17 družstev)
  • Mladší žačky A – 5.místo (17 družstev)
  • Starší žačky B – 11. místo (14 družstev)
  • Starší žačk A – 7. místo (14 družstev)
  • Mladší dorostenky – 7. místo (8 družstev)
  • Starší dorostenky – 2. místo (7 družstev)