Starší žačky dovezly z 4. kola ŽÁKOVSKÉ LIGY plný počet bodů

Družstvo strších žaček, převážně týmu A doplněných o dvě hráčky týmu B, odjelo v sobotu 2.3.2024 ke svému 4. kolu žákovské ligy do Veselí nad Moravou. Z tohoto turnaje si holky nakonec odvezly plný počet bodů, když porazily domácí Veselí nad Moravou, Lázně Kynžvart, Bohunice a Strakonice. Holky po celou dobu předváděli bojovný výkon a šlo vidět určitě zlepšení od posledního kola, které se konalo v Olomouci. Holky hrály týmově a dařilo se jim rozhýbat hezký ve všech utkáních obranu hezkou lajnou, kterou se jim potom podařilo vyřešit do finální přihrávky, která končila většinou gólovou příležitostí, avšak né vždy gólově zakončenou. Když se holky koncentrovaly na obranu a bránily kompaktně společně, dařilo se slušná aktivní obrana 0+6, bohužel tady holky nebyly někdy úplně přesvědčivé, chybělo často zdvojení a přerušení, ale naštěstí v mnoha situacích tým podržela brankářka Barča Zemanová, která odjela do Veselí, jako jediná brankařka týmu a odchytala všechna utkání. Barča si určitě zaslouží speciální pochvalu za svůj výkon, ale samozřejmě také celé družstvo za zodpovědný přístup k turanji.

Velice důležité je zapojení všech hráček do střelecké listiny a rozložení branek na všechny posty a všechny hráčky. Holky se aktuálně usadily na 6. místě v tabulce ŽL.  Další víkend holkám začíná také liga a další kolo ŽL je čeká v dubnu, kdy vyrazí daleko do Chebu.

Sestava a branky z celého turnaje: Zemanová – Lakomá 3, Růčková 6, Fabiánová 17/1, Rumianová 17, Čevorová 3, Alexová 8, Jašíčková 3, Hodaňová 24/4, Mráčková 4, Polednová 2, Šmídová 10, Vymětalová 5, Nakládalová 4

Výsledky utkání:

  • DHK Zora Olomouc – SHK Veselí n.M. 26:16
  • Tatran Bohunice – DHK Zora Olomouc 13:24
  • HCB JVP Strakonice 1921 – DHK Zora Olomouc 22:30
  • DHK Zora Olomouc – Házená Kynžvart 26:17