Páté kolo interligy se natáhlo do dvou týdnů.

          Naše družstvo si bylo před utkáním plně vědomo proti jakému soupeři bude v zápase hrát. Hned od prvních minut domácí hráčky vyrukovaly s nátlakovou hrou a od začátku si budovaly náskok. Brzy vedly 3:0 a za deset minut hry vedly už 9:3 a naše družstvo jim jen velmi těžko vzdorovalo. Zatímco domácí družstvo přidávalo své branky po třech, náš tým v první fázi střelecké pokusy přidával jen po jednom. To už ale domácí celek vedl rozdílem 16:8. Poslední minuty prvního a začátek druhého poločasu přece jen na pár minut oživil hru Hanaček, kterým se podařilo dokonce dotáhnout se na rozdíl čtyř branek 20:16 a 21:17. Vzápětí ale přišla už uvedená 12branková sprcha, která všechny úvahy na kvalitní výsledek zhatila. Za necelou čtvrthodinku se čtyřgólová ztráta změnila ve stav 31:18 a dále narůstala až na 15brankový rozdíl 35:20. Až v závěru se hra trochu vyrovnala, ale na méně než dvanáctibrankovou porážku to už nestačilo. V posledních minutách se zaskvěla střelecky naše mladičká, stále ještě dorostenka, Julie Horutová třemi přesnými zásahy v řadě..

           Druhé středeční utkání se hrálo v pražském Edenu, kde domácí Slavia hostila Hodonín. Slavistky potvrdily roli favoritek. Před zápasem jsme v upoutávce upozorňovali na to, že podceňovaný Hodonín může lecjakého favorita nemile zaskočit. Tentokrát  si favorit své ambice pohlídal, i když Hodonín v Praze zanechal velmi příznivý dojem. Nejlepší střelkyní v Edenu se stala hodonínská Kalinová s osmi trefami, čtyři přidala Víchová a stejný počet přidala ještě i 17letá Chrenková. Z Pražanek byla nejpilnější střelkyní ex plzeňská Schreibmeierová se šesti brankami, stejný počet ale nastřílela také Vostárková. Poslední středeční duel se odehrál na Zemplíně, kde domácí Iuventa hostila prozatímní překvapení soutěže, tým Zlína. První poločas skončil nakonec sice vedením domácí Iuventy 13:10, ale ještě v čase 24:11, byl stav nerozhodný 10:10. Iuventa zavelela ke zteči až na závěr poločasu. První minuty po změně stran patřily domácímu týmu, který navýšil své vedení po deseti minutách až na 19:12, v polovině poločasu už vedly desetibrankovým rozdílem 25:15. V závěru se ještě Zlíňačky na deset minut střelecky odmlčely a umožnily domácímu týmu navýšit vedení na konečný rozdíl 34:18, tedy na rozdíl 16 branek. Páté kolo MOL ligy pokračovalo dvěma utkáními v sobotu. To první se hrálo v hale Šaľy a soupeřem byl domácím úřadující český mistr Baník Most. Zatímco domácí tým má na svém kontě zatím pouze dva body za výhru v Plzni a zaujímá jen osmé místo mezi třemi dvoubodovými týmy, Baník se už vyhoupl na třetí příčku a má těch bodů nastřádáno osm. Utkání v Šaľe se odehrávalo od prvních minut plně v režii Mostu, který nepustil ani na chvíli domácí tým do vedení a v poklidu si dokráčel pro důležité body. V domácím týmu se střelecky nejvíc dařilo devítibrankovým Königové a Ščípové, v družstvu hostí to byla Dominika Zachová s osmi přesnými zásahy. V Polance nad Odrou si své utkání odehrály dva poslední týmy tabulky, domácí Poruba a Plzeň. Po vcelku vyrovnaném poločase (12:10) si po změně stran Sokolky udržovaly mírné vedení, které si v dramatickém závěru podržely až do konce a připsaly si své první letošní body, o které se přičinila zejména sedmi brankami Anežka Farářová. Z hostujícího týmu se nejvíc dařilo s pěti brankami Koubové.

          Páté kolo se dohrávalo až další týden ve sředu a střetly se v něm v Písku domácí tým Sokolek a Házená Kynžvart. První poločas se hrál více méně ve vyrovnném rytmu, o něco více na straně hostujícího družstva Kynžvartu.  Po změně stran se do toho opřel domácí tým a ve velkém stylu se dařilo gólmance Regině Kržová, která už v prvním poločase vystřídala zkušenější Bezpalcovou. Sokolky skóre otočily po pěti minutách vedly 19:17, v desáté minutě už navýšily na 24:19 a i když Kynžvart v závěru několikrát zahrozil a snížil až na rozdíl jediné branky Sokolky už výhru nepustily a vyhrály nakonec 33:28. V domácím týmu nejlépe střílela Korešová a i když tentokrát na desítku nedosáhla vstřelila „jen“ osm branek ale sedmi „vypomohla“ Stellnerová. V týmu Kynžvartu byla nejlepší s osmi brankami Ukrajinka Bezruková.

 

Autor textu: Ing. Václav DOBEŠ